Deprecated: Required parameter $sticky_arr follows optional parameter $post_type in /customers/b/6/9/ivfcypern.se/httpd.www/wp-content/themes/medicare/functions.php on line 1021 Deprecated: Required parameter $post_id follows optional parameter $post_type in /customers/b/6/9/ivfcypern.se/httpd.www/wp-content/themes/medicare/functions.php on line 1065 Deprecated: Required parameter $post_author follows optional parameter $post_type in /customers/b/6/9/ivfcypern.se/httpd.www/wp-content/themes/medicare/functions.php on line 1065 Infertilitet hos mannen – IVF Cypern

Infertilitet hos mannen

Infertilitetsdiagnostik och fertilitetsbehandling hos klinik ”IVF Cypern”
Infertilitet hos män kan orsakas av ett antal faktorer. Det största problemet som är vanligt för alla dessa faktorer är spermiernas förmåga att befrukta ägget. Detta kan bero på total frånvaro av spermier i ejakulat, genetiska problem i samband med spermacellerna eller andra problem som kan bidra till ett infertilitet fel.

Manlig infertilitet – Diagnos och hantering

Infertilitet hos män kan orsakas av ett antal faktorer. Det största problemet som är vanligt för alla dessa faktorer är spermiernas förmåga att befrukta ägget. Detta kan bero på total frånvaro av spermier i ejakulat, genetiska problem i samband med spermacellerna eller andra problem som kan bidra till ett infertilitet fel. Till skillnad från kvinnlig fertilitet har manlig fertilitet inte den snabba nedgångshastigheten i samband med åldern. Därför är det möjligt för män att fostra ett barn genom naturlig uppfattning i mycket äldre åldersgrupper.

Manliga faktor till infertilitet kan i stor utsträckning kategoriseras i två huvudgrupper:
1- Problem med att göra spermier, vilket innebär att man producerar för få spermier eller ingen alls. Denna kategori är vidare uppdelad i kategorierna av obstruktiv azoospermi och icke-obstruktiv azoospermi.

Obstruktiv azoospermi är ett tillstånd där det finns spermaproduktion, men de kanaler genom vilka spermierna bärs ut till ejakulatet är blockerade / skadade eller begränsade av olika orsaker. I dessa fall är metoderna för kirurgisk spermaxtrakt ofta framgångsrika, och män med obstruktiv azoospermi kan ofta ha sina egna biologiska barn genom användning av IVF / ICSI-behandling.

Icke-obstruktiv azoospermi refererar till problem som har att göra med produktion eller mognad av spermier. I dessa fall talar vi mest om medfödda sjukdomar, genetiska problem eller miljöfaktorer som orsakar spermaproduktion eller mognadsproblem. Kirurgisk spermahämtning kan ibland ge framgång när problemet är vid senare skeden av spermatmognad. I de flesta fall kommer emellertid kirurgisk spermieutvinning inte att ge ett önskat resultat. På Nord-Cyperns IVF-centrum har vi sedan början av 2016 erbjudit en “stamcelleterapeutisk studie”. Det är fortfarande en mycket experimentell och klinisk studie, och vi kan inte garantera önskade resultat, och vi har hittills haft en erfarenhet av denna studie. stor framgång. Om du har ditt eget biologiska barn är viktigt och du vill försöka använda medicinska metoder innan du går vidare till att söka “IVF-behandling med Donorsperma”, kan den här studien vara ett lämpligt alternativ. Vänligen kontakta oss för att se om 2- Problem med spermiernas förmåga att nå ägget och befrukta det, vilket kan vara fallet där onormal spermiform eller -struktur hindrar den från att röra sig korrekt. Ibland är en man född med de problem som påverkar hans sperma. Andra gånger börjar problem senare i livet på grund av sjukdom eller skada. Cystisk fibros orsakar till exempel ofta infertilitet hos män. Antalet och kvaliteten på en mans sperma kan också påverkas av hans övergripande hälsa och livsstil. Några saker som kan minska spermier och / eller kvalitet inkluderar:
– Alkohol
– Läkemedel
– Miljögiftningar, inklusive bekämpningsmedel och bly
– Cigarettrökning.
– Hälsoproblem
– Medicin
– Strålbehandling och kemoterapi för cancer, eller exponering för strålning på jobbet.
– Ålder

För att förstå problemets orsak och svårighetsgrad är en semenanalys väldigt viktig. En semenanalys kommer att indikera väldigt viktiga parametrar som spermiervolym och spermier som i sin tur berättar om det finns tillräckligt med spermier i ejakulatet för att befrukta ägg. Att ha tillräckligt med spermceller är emellertid inte ett tillräckligt villkor. Dessa spermier behöver också ha en viss grad av motilitet, vilket indikerar spermiernas förmåga att röra sig fritt och nå ägget för befruktning att inträffa. På samma sätt är spermmorfologi en annan mycket viktig faktor som visar vilken procent av spermacellerna som har en normal struktur och är därför livskraftiga. Enligt Världshälsoorganisations publicerade standarder för spermiernas livskraft under 2010 har följande parametrar fastställts för normal sperma:

Volym:> 2,0 ml
Koncentration:> 20 miljoner / ml
Motilitet:> 50%
Morfologi:> 30% med normal morfologi
Vita blodceller (runda celler): <1 miljon / ml
pH: 7,2-7,8


Se till att du tillåter 3-5 dagar av avhållsamhet innan du ger ditt spermieprov för analys för de mest exakta resultaten. Detta är också viktigt innan man ger ett prov före fertilitetsbehandling. I alla fall, om du är skyldig att ge ett spermieprov, är det bäst att ha en avstängningsperiod om 3 till 5 dagar om inget annat anges. Tänk också på att siffrorna ovan har fastställts som referensvärden för naturlig uppfattning. Om din spermaanalys visar lägre siffror som parametrarna enligt WHO-kriterier betyder det inte att du inte kommer att kunna få barn. Det innebär helt enkelt att begreppet naturligt kan vara mycket svårt. Emellertid kan IVF- och ICSI-behandlingar fungera med spermaparametrar som är mycket lägre än de som nämnts ovan.

För mer information om vad siffrorna på en semenanalys innebär och hur man kategoriserar ett spermieprov baserat på parametrarna, se vår “Tolkningsresultat” -avsnitt. I det här avsnittet hittar du information om sperm klassificeringar baserat på semen parametrar. I vissa fall, även om spermaproduktion inte räcker till för att producera spermier genom utlösning (som vid obstruktiv azoospermi som nämnts ovan), kan mindre kirurgiska ingrepp som TESA, PESA och MESA användas för att hämta spermier. Det här är relativt enkelt, snabbt och relativt smärtfritt. Om levande sperma celler finns under dessa procedurer kan befruktning vara möjlig. Det bör emellertid komma ihåg att fertiliseringshastigheten med TESA / MESA spermier kommer att vara lägre än normalt spermier som finns i ejakulatet eftersom dessa spermier är mindre mogna jämfört med de som finns i ejakulatet. Eftersom kvalitets- och mognadsnivåerna hos kirurgiskt upptagna spermier kommer att vara lägre jämfört med normala spermier, är frysning av kirurgiskt återhämtad / extraherad sperma ofta inte rekommenderad.

I andra fall där ingen spermier kan hittas eller kvaliteten är exceptionellt låg, blir användarens sperma ett alternativ. Se avsnittet “Behandlingar” för mer information om IVF / ICSI-behandling med hjälp av donorsperma.

Boka Tid

ÖPPETTIDER

Vi är alltid glada att se dig på vår klinik!För att komma till oss behöver du inte någon remiss och du får snabbt en tid för ditt första besök.

KONTAKTA OSS


010 516 47 30

info@ivfcypern.se

Boka Tid

Infertilitet hos mannen kan bero på olika faktorer.En grundligt utredning kan kartlägga orsaken till infertilitet för att hitta rätt infertilitet behandling.


Kom snabbt i kontakt

Kontakta IVF CypernIVF Cypern

Vår uppdrag är ett nytt livSociala Nätverk


Facebook

www.facebook.com/ivfcypern


Twitter

#IVFCypern


Instagram

www.instagram.com/ivfcypernSnabb Kontakt


010 516 4730


Ring oss nu om du är i ett behandlingbehov, kommer vi att svara snabbt och ge dig ett råd och hjälpmedel.


© IVF Cypern 2020. Alla rättigheter förbehållna. Webbdesign Webto Webbyrå