Deprecated: Required parameter $sticky_arr follows optional parameter $post_type in /customers/b/6/9/ivfcypern.se/httpd.www/wp-content/themes/medicare/functions.php on line 1021 Deprecated: Required parameter $post_id follows optional parameter $post_type in /customers/b/6/9/ivfcypern.se/httpd.www/wp-content/themes/medicare/functions.php on line 1065 Deprecated: Required parameter $post_author follows optional parameter $post_type in /customers/b/6/9/ivfcypern.se/httpd.www/wp-content/themes/medicare/functions.php on line 1065 IUI (Intra-Uterin Injection) – IVF Cypern

IUI (Intra-Uterin Injection)

Infertilitetsdiagnostik och fertilitetsbehandling hos klinik ”IVF Cypern”
IUI (Intra Uterine Injection) eller det som ibland kallas Artificial Insemination (AI) är den minst invasiva (Fördjupade)fertilitet behandling metoden som vanligtvis erbjuds par som det första behandlingsalternativet innan man utforskar mer djupare och dyrare behandlingsalternativ. Artificiell insemination är en fertilitetsbehandling metod där bearbetade spermier provet sätts direkt i livmodern. Målet med IUI är att öka antalet spermier som når äggledarna och därefter öka chansen för befruktning.

IUI (intrauterin injektion)

IUI (Intra Uterine Injection) eller det som ibland kallas Artificial Insemination (AI) är den minst invasiva (Fördjupade)fertilitet behandlingsmetoden som vanligtvis erbjuds par som det första behandlingsalternativet innan man utforskar mer djupare och dyrare behandlingsalternativ. Artificiell insemination är en fertilitet behandling metod där bearbetade spermier provet sätts direkt i livmodern. Målet med IUI är att öka antalet spermier som når äggledarna och därefter öka chansen för befruktning. IUI är en fertilitet behandling som ofta väljs av patienter med följande villkor:

-Låga spermieantalet

-Saknad av spermaobilitet /rörlighet

Behovet av donator sperma

-En fientlig cervikal sjukdom, där livmoderhals slemhinna är för tjock

-Sexuell dysfunktion

-Unga och fertila par som skulle vilja välja sin ofödda barns kön genom den icke-invasiva MicroSort IUI-metoden.

-Ensamstående kvinnor som inte har en manlig partner kan välja en IUI-behandling med en sperma donator.

Även om IUI fortfarande kräver att spermierna når och befruktar ägget på egen hand, är det viktigt att se till att spermierna är friska och rörliga. IUI ger spermierna en fördel genom att ge det ett försprång eftersom det injiceras direkt i livmodern, men spermier måste fortfarande måste nå ägget själva. IUI-förfarandet är enkelt och kan utföras även utan att ta något läkemedel för att stimulera äggstockarna. Vi uppmuntrar dock kvinnor att ta hormontillskott för att stimulera äggstockarna för att öka äggproduktionen, eftersom ju fler ägg det finns i äggstockarna, desto större är chansen för att spermier når och befruktar en av dem.

Under medicinering fasen måste du genomgå ett par ultraljud för att spåra follikelutveckling (en follikel är vad som innehåller ägget som senare kommer att mogna och befria ägget). När folliklarna når en önskad nivå av tillväxt administreras injektion av human choriongonadotropin (hCG) för att stimulera frisättningen av ägg från folliklarna efter 35 timmar. Efter att äggen har släppts kan IUI-förfarandet administreras.

Före IUI-proceduren erhålls spermie prov från manlig partner genom manuell stimulering (onani).

När spermie provet har samlats in från patienten efter att ha följt riktlinjerna måste det behandlas. För de bästa kvalitetsproverna (antal och rörlighet hos spermier) utförs spermasköljningen före IUI-proceduren. Detta är ett enkelt förfarande som innefattar att tvätta sperma med ett sterilt medium innehållande humant albumin. Efter spermasköljningsprocenten centrifugeras provet i ungefär tio minuter för att separera levande och rörliga spermaceller från resten av provet. Spermier med olika densitet och rörlighet kommer att observeras vid olika nivåer av röret. Spermier som har hög motilitet ( rörlighet) och god morfologi (Livsdugliga) sjunker till botten av röret efter centrifugeringsprocessen och kommer att vara fria från död sperma, leukocyter och skräp.

Efter att spermieprovet har bearbetats för att uppnå optimala parametrar är nästa steg att injicera provet i livmodern. För detta används en kateter för att injicera den behandlade spermierna direkt i livmodern. Denna process maximerar antalet spermier som placeras i livmodern och ökar därigenom möjligheten till uppfattning. Nästa steg är att titta på tecken och symptom på graviditet.

Med tanke på att majoriteten av våra patienter kommer från utlandet, kan vi organisera behandlingar så att det preliminära arbetet kan genomföras lokalt innan vi kommer till Cypern. Preliminärt arbete inkluderar att ha de nödvändiga proverna gjorda, använda medicinen och skannar hos en lokal läkare för att övervaka framsteget före ankomst.

 

Provtagningar för konsultation av IVF behandlingar

Innan man ska gå genom premedicinering för IVF ber vi er att ta de här proverna en månad innan och skicka till oss för vidare information till kliniken och konsultation.

Blivande mamma:

(Andra menstrations dagen)

FSH, LH, E2,PRL,AMH, TSH, T3,T4,Blood gruppering

Om man har haft missfall förut ska man göra en Trombofoli panel

Blivande pappa:

HbsAg, HCV, HIV, Spermogram(Semen analysis) **, Blod gruppering

**https://www.youtube.com/watch?v=jOFUjr4bpp8
Boka Tid

ÖPPETTIDER

Vi är alltid glada att se dig på vår klinik!För att komma till oss behöver du inte någon remiss och du får snabbt en tid för ditt första besök.

KONTAKTA OSS


010 516 47 30

info@ivfcypern.se

Boka Tid

IUI (Intra Uterine Injection) eller det som ibland kallas Artificial Insemination (AI) är den minst invasiva (Fördjupade)fertilitet behandlingsmetoden som vanligtvis erbjuds par som det första behandlingsalternativet innan man utforskar mer djupare och dyrare behandlingsalternativ.


Kom snabbt i kontakt

Kontakta IVF CypernIVF Cypern

Vår uppdrag är ett nytt livSociala Nätverk


Facebook

www.facebook.com/ivfcypern


Twitter

#IVFCypern


Instagram

www.instagram.com/ivfcypernSnabb Kontakt


010 516 4730


Ring oss nu om du är i ett behandlingbehov, kommer vi att svara snabbt och ge dig ett råd och hjälpmedel.


© IVF Cypern 2020. Alla rättigheter förbehållna. Webbdesign Webto Webbyrå