Deprecated: Required parameter $sticky_arr follows optional parameter $post_type in /customers/b/6/9/ivfcypern.se/httpd.www/wp-content/themes/medicare/functions.php on line 1021 Deprecated: Required parameter $post_id follows optional parameter $post_type in /customers/b/6/9/ivfcypern.se/httpd.www/wp-content/themes/medicare/functions.php on line 1065 Deprecated: Required parameter $post_author follows optional parameter $post_type in /customers/b/6/9/ivfcypern.se/httpd.www/wp-content/themes/medicare/functions.php on line 1065 Kirurgiska spermaextraktioner /PSA-MESA-TESE – IVF Cypern

Kirurgiska spermaextraktioner /PSA-MESA-TESE

Infertilitetsdiagnostik och fertilitetsbehandling hos klinik ”IVF Cypern”
Saknad av livsdugliga spermier för IVF hos man kan bero på blockering någonstans längs spermieringssystemet när spermaceller kan inte passera kanalerna.

Kirurgisk spermaextraktion

Azoospermi är en av huvudfaktorerna för infertilitet hos män.

Det kan orsakas av :

Blockering någonstans längs spermieringssystemet när spermaceller kan inte passera kanalerna .Infektioner är en vanlig orsak till denna typ av azoospermi.

Icke-obstruktiv azoospermi antyder att i stället för blockering finns det ett problem med produktion av spermier och testiklarna kan inte producera någon sperma alls. Detta kan bero på testikelfel på grund av kromosomala abnormiteter, godartade cyster och hormonella problem. Om du har gjort en semenanalys, och resultaten visar på azoospermi, ska en undersökning genomföras av en urolog för en fullständig diagnos och att man kan exat kartlägga orsaken till azoospermi.

En retrograd ejakulation ska också  uteslutas som en möjlig förklaring till azoospermi. Om du diagnostiseras med retrograd ejakulation kan mycket enkla metoder för spermier isolering från din urin appliceras och de isolerade spermacellerna kan användas för IVF-behandling.

Med senaste innovationer inom medicinsk teknik har metoderna för kirurgisk spermautvinning blivit tillgängliga.

Med tanke på att spermieprovet som kommer att erhållas inte kommer att innehålla mogna spermatozoer som finns i normala spermier ejakulat, behöver kirurgen fortfarande göra sitt bästa för att hämta spermierna som kan vara så nära mogna spermatozoa som möjligt, om patienten har livskraftig spermier.

Förfarandet borde sträva efter att hämta tillräckligt med spermier för några IVF-cykler.

Kirurgiska spermier insamlingsmetoder inkluderar följande:

PESA

1- Aspiration av perkutan epididymal sperma (PESA)

PESA är en enkel metod för spermie extraktion som används för män som har en obstruktion antingen på grund av vasektomi eller annan obstruktion. För att minimera ärrbildning görs vanligtvis PESA på ena sidan. Även om spermier som erhålls med denna procedur kommer att vara omogna och sämre säd av lägre kvalitet, kommer majoriteten av tiden att ge tillräckligt med spermier för ICSI-förfarandet. Du bör också komma ihåg att ju längre tid du har blivit utsatt för obstruktionen, desto sämre kvalitet och kvantitet spermier som kan erhållas med denna metod. Därför svarar yngre patienter ofta bättre på denna metod jämfört med män i mer avancerade åldersgrupper. På samma sätt, även om PESA ger bra resultat för patienter med vasektomi, kan varaktigheten efter vasektomi vara avgörande om ett bra prov sannolikt kommer att erhållas.

MESA

Micro Epididym Sperm Aspiration (MESA)

MESA-spermierteknik innebär aspiration av spermier från epididymis med en fin nål, vilket är en mer avancerad version av PESA-proceduren. Det är ett kirurgiskt ingrepp och utförs under en allmän bedövning. Spermier som extraheras med denna teknik är ofta av dålig kvalitet men är vanligtvis lämpliga för frysning. I vissa fall kan tillräckligt med spermier samlas in för ett antal ICSI-förfaranden, så att patienterna kan använda en del av spermierna för den pågående färskcykeln och bevara en del av det för en framtida cykel.

TESE

Esticular Sperm Extraction (TESE)

Denna metod för sperma extraktion används ofta för icke-obstruktiv typ av azoospermi, där spermier inte kan erhållas från epididymis. TESE-proceduren kräver att en liten bit mjukgörs från testis och isolerar spermierna från denna vävnad. Jämfört med MESA eller PESA, kommer sannolikt ett lägre antal spermaceller att extraheras, och i vissa fall kan livskraftig sperma inte hittas i biopsi vävnaden, vilket kan kräva att avbryta cykeln eller välja att sperma donation.
Boka Tid

ÖPPETTIDER

Vi är alltid glada att se dig på vår klinik!För att komma till oss behöver du inte någon remiss och du får snabbt en tid för ditt första besök.

KONTAKTA OSS


010 516 47 30

info@ivfcypern.se

Boka Tid

Vi kan erbjuda dig Kirurgiska spermaextraktioner /PSA-MESA-TESE

Kirurgiska spermaextraktioner metoder användes när man kan inte ha tillgång till spermaceller för en IVF behandling eftersom de inte kan passera kanalerna på grund av blockering någonstans längs spermieringssystemet .Man kan då med hjälp av Kirurgiska spermier insamlingsmetoder skaffa spermier i olika mognadsgrad från olika delar av testiklarna .


Kom snabbt i kontakt

Kontakta IVF CypernIVF Cypern

Vår uppdrag är ett nytt livSociala Nätverk


Facebook

www.facebook.com/ivfcypern


Twitter

#IVFCypern


Instagram

www.instagram.com/ivfcypernSnabb Kontakt


010 516 4730


Ring oss nu om du är i ett behandlingbehov, kommer vi att svara snabbt och ge dig ett råd och hjälpmedel.


© IVF Cypern 2020. Alla rättigheter förbehållna. Webbdesign Webto Webbyrå