Om Oss


Vårt uppdrag är ett nytt liv

Ge Nytt Liv

Om oss

IVF Cypern i Sverige jobbar under den officiella Medical turismen i Turkiet.

Vi är inte resebyrå och står endast för information om behandlingar och hjälper till med konsultationer inför önskade behandlingar. Motparten för behandlingarna är respektive klinikerna. AKSA vård &hälsa AB står för att koordinera era behandlingar.

www.medicalturismturkiet.se

Företaget AKSA vård&hälsa AB med reg. nr 5599009-1343 är ett företag som förmedlar medicinska behandlingar i Turkiet och Nord Cypern. Företaget väljer seriösa vårdgivare med lång erfarenhet inom sina område och både specialister och sjukhusen  är väl beprövade. Företaget bjuder på fria inspektioner av myndigheterna i Skandinaviska länder för prövningar om medisinka behandlingars kvalite och läkarnas erfarenhet i sina områden. Alla behandlingar som erbjuds är enlig ramar för hälsomyndigheterna i respektive länderna ned lagliga och lång beprövade metoder Klinikerna har lång samarbetes erfarenhet att jobba med patienter från europiska lände enligt deras standard .Det finns goda referenser från tidigare behandlade patienter tillgängliga.

IVF Cypern ideologi

Vår ideologi är att alla individer o avsätt civiltillstånd och ålder har själva rätt att bestämma över sina val. Vi tror på att alla utifrån sina världsbilder och sina egna etiska värderingar har själva rätt att välja lösningar för ofrivillig barnlöshet. Därför IVF Cypern tar inga egna ställningar för behandlingar som vi erbjuder. Att kunna erbjuda högkvalitativa behandlingar med fokus på att våra patienter ska vara nöjda har alltid varit vår främsta prioritet.

Vi ingår i en del av Elite Research and Hospital, som är den allra första IVF-kliniken på norra Cypern med säte i Stockholm.Elite Research and Hospital är en pionjär inom stödd av reproduktiv teknik i Nordcyperns Denna IVF-centrum är också den allra första IVF-kliniken med ISO-certifiering. IVF-kliniken har fått flera utmärkelser för servicekvalitet och är den enda kliniken med sitt eget genetik institut Kliniken har högsta framgångsgraden i regionen.

Nordcypern IVF Center är stolt över att erbjuda dig den bästa kvaliteten av fertilitetstjänster, med ett fantastiskt team av experter. Var och en styrs av samma passion och engagemang som klinikens grundare och ledare, Dr Savas Ozyigit

Kliniken har varit verksam sedan 2001 och är en av de första klinikerna i regionen.

Assoc. Prof. Dr. Savas Ozyigit har många publikationer och böcker, samt att ha skrivit kapitlet om äggdonation, i den allra första IVF-läroboken som publicerades i Turkiet. Han är medlem i American Society of Reproductive Medicine (ASRM) och European Society for Human Reproduction and Embryology (ESHRE).

IVF framgång är lagarbete. Varje medlem teamet är inriktad på att ge en utmärkt servicekvalitet. All personal är här för att hjälpa dig med högsta kvalitet och kunskap.

Vi behandlar konfidentiellt alla individuella frågor. Utifrån era biologiska egenskaper, infertilitet hinder. Våra specialister ger er en ärlig bedömning av resultats framgång utifrån ert tillstånd. Sedan är det ni som får ta ställning till behandlingen.

Kontoret i Stockholm har uppgiften att vägleda er inom hela processen och fungerar som en länk till Kliniken i Cypern.Vi står för rådgivning och information samt förmedlar dina individuella frågor till specialister på kliniken och ni får individellt svar från specialisten . Vi tar hand om dina tidigare journaler som översätts och skickas kodat till våra specialister på kliniken för bedömning. Vid ytterligare kompletteringar kontaktas ni för att ta flera prover eller saknade utredning. Detta är för att minska längden på din vistelse i Cypern och ge läkarna mer material för bedömning och val av behandlingsalternativ. Ni får välja att göra hela utredningen på kliniken om ni vill. Extra utredningar i Sverige efter att man har gjort en första utredning via Landstinget görs på privata kliniker och kan vara kostsamma. Landstinget tycker att de utredningarna skulle vara täckande. Men ibland tycker våra specialister att det fattas visa prover eller undersökningar för att ge en klar bild om infertilitet orsaken. En grundlig utredning är den viktigaste för att välja rätt behandling och minska misslyckade IVF behandling.När ni har bestämt er för att påbörja en behandling planerar kliniken om eventuella förberedelser .Beroende på IVF behandlingen påbörjar man processen i Cypern (om till exempel det handlar om val av ägg/ sperma donator eller kanske surrogat) Om det är en behandling som behöver förberedelser som ni ska göra på hemma plan (För att minska era vistelse tiden i Cypern) får ni en kalender för att planera er resa till Cypern .Ni får själva ta kontakt med en lokal gynekolog för att skriva recept på mediciner som ska tas innan IVF behandlingen i Cypern och även har följt upp medicinens verkan genom ultraljud.I en del behandlingar som Mini IVF ska ni ha andra doseringar där våra läkare ordinera andra doser i samråd med din läkare.När ni åker iväg har vi försökt att göra dig så förberett som möjligt både med informationer och premedicinering och behandlingar som kan göras lokalt.

Flyg

Flyg ingår ej behandlings priser.Patienten själv får stå för bokning av passande flyg.Man kan antingen flyga direkt till Larnaca eller till Ercan flygplats i Norra Cypern via Istanbul.Man behöver inte visum för Cypern som nordisk medborgare o avsätt om ni landar i Larnaca eller Ercan flygplats i Norra Cypern.Ni får alla nödvändiga information om resan inför behandlingen.

Kliniken är belägen i Lefkose i Norra Cypern.Patient koordinator i Cypern planerar dina klinik besök och ordnar med att boka transfer hotell och kliniken under behandlingsdagar.

Boende ingår inte i behandlings priser.Man får boka passande boende.

OBS :Var uppmärksam att om ni bokar hotell ska ni boka på rätt sida. Eftersom Lefkose staden är i två delar med en del i Norra och en del i Södra Cypern.Det framgår inte tydligt på boknings sidor. Alla din transfer i Cypern arrangeras av patientkoordinator i Cypern som är överrapporterade under hela processen som har börjat i Sverige. Ni får välja om ni ska boka hotellet själva eller hotell som samarbetar med kliniken. Det finns hotell i olika klass och bekvämlighet.

Kliniken har själv några hotell alternativ som man kan boka själv.

Hotell boende för 2

Vandrarhem                            6 dagar    420 Euro           8 dagar   520 Euro
Trestjärnig hotell                   6 dagar    500 Euro          8 dagar    600 Euro
Femstjärnigt hotell               6 dagar    620 Euro           8 dagar    920 Euro

Ni kommer att informeras om ungefär hur länge kommer ni att stanna i Cypern när man har gjort en behandlingsplan.

Ni ägnar tiden i lugn och ro endast till er behandling utan att behöva tänka på något annat.

Innan konsultaion från kliniken när ni har tagit prover och gjort önskade undersökningar som grund för konsultation får ni en patient formulär där får ni ange tidigare utredningar, prover och medicinska behandlingar som ni har genomgått samt önskade behandlingar. Vi vidarebefordrar informationen till kliniken för en bedömning av er önskade behandling eller vilken behandling som kan ge bästa resultat. Vi hjälper er med planering av behandlingen och förberedelserna innan resan .

Ta gärna kontakt med oss via mail och telefon vid rådgivning och andra frågor som inte framgår från hemsidan.

Assoc. Prof. Dr. Savas Ozyigit har många publikationer och böcker, samt att ha skrivit kapitlet om äggdonation i den allra första IVF-läroboken som publicerades i Turkiet. Assoc. Prof. Dr. Savas Ozyigit och Asst. Prof. Dr. Ahmet Ozyigit som medförfattare har skrivit “The IVF Guide”, en bok som är skriven specifikt för att förklara normal fertilitetsfysiologi, möjliga patologier som orsakar infertilitet samt möjliga behandlingsalternativ som finns tillgängliga och även behandlingar som ligger i horisonten. Både Dr Savas och Dr. Ahmet är medlemmar i American Society of Reproductive Medicine (ASRM) och European Society for Human Reproduction and Embryology (ESHRE).


VAD VI STÅR FÖR


Vår ideologi


Vår ideologi är att alla individer o avsätt civiltillstånd och ålder har själva rätt att bestämma över sina val. Vi tror på att alla utifrån sina världsbilder och sina egna etiska värderingar har själva rätt att välja lösningar för ofrivillig barnlöshet. Därför IVF Cypern tar inga egna ställningar för behandlingar som vi erbjuder. Att kunna erbjuda högkvalitativa behandlingar med fokus på att våra patienter ska vara nöjda har alltid varit vår främsta prioritet.


Vår erfarenhetVi ingår i en del av Elite Research and Hospital, som är den allra första IVF-kliniken på norra Cypern med säte i Stockholm.Elite Research and Hospital är en pionjär inom stödd av reproduktiv teknik i Nordcyperns Denna IVF-centrum är också den allra första IVF-kliniken med ISO-certifiering. IVF-kliniken har fått flera utmärkelser för servicekvalitet och är den enda kliniken med sitt eget genetik institut Kliniken har högsta framgångsgraden i regionen sedan 1998.


PatientsäkerhetAlla era medicinska uppgifter är mycket värdefulla för IVF behandlingar samtidigt so de är känsliga. I utbyte av information mellan Stockholm kontoret och vår klinik i Cypern sker kodad och utan personnummer endast födelse år. Vi arkiverar inga medicinska uppgifter i pappersform i Sverige och raderar era medicinska uppgifter efter att behandlingarna är avslutade. Kliniken i Cypern är skyldigt att journalföra era medicinska information och behandlings gång och resultat på grund av sjukvårdslagar. Alla donator är anonyma enligt lagar i Cypern. Ni får endast nödvändiga informationer om de när det gäller val av donator.


Lite Om Cypern

Cypern är den tredje största ön i Medelhavet och räknas geografiskt till Asien men politiskt oftast till Europa. Stränderna är lite av Cyperns varumärke, och turismen är viktig för landets ekonomi. Fler än 55 stränder på Cypern har tilldelats EU:s blå flagga för renlighet och säkerhet. Cypern har inte bara sköna bad och hett nattliv som lockbete. På en liten yta finns massor av sevärdheter att beta av för den nyfikne.
Ni kan köra bil runt hela ön och upptäckte sköna berg, antika lämningar (neolitiska byn Khirokitia, och Kungagraven i Pafos) , folktomma stränder och öns bästa vin.
I Cypern kan du förvänta dig en genomsnittlig säsong som pågår ungefär tre till fyra månader. Men tack vare Cyperns subtropiska klimat varar sommaren på Cypern i otroliga åtta månader, från april till november, med en medeltemperatur som håller cirka 23,8 grader Celsius. Arkeologiska lämningar från runt 9000-talet f.Kr
Republiken Cypern är i praktiken uppdelad i två huvuddelar. Republiken Cypern, som omfattar cirka 59% av öns yta, och det turkiska området i norr så kallade Turkiska republiken Nordcypern som täcker cirka 36% av öns yta. Vår klinik är belägen i Nicosia på den turkiska sidan Norra Cypern. Nicosia staden är fördelad i två delar. Vår klinik är belägen i Nicosia (Lefkosa) i Norra Cypern. Svenska medborgare behöver inga visum till Norra Cypern (Turkiska sidan) och eftersom Sverige är med EU kan man utan problem gå över till den cypriotiska delen av Nicosia utan problemkan gå över. På den cypriotiska sidan av Nicosia är valutan euro och det finns gott om shoppingområde. Nicosia har inga stränder men om man åker en bit kan man bada i Kyrenia (Girne) 19 kilometer avstånd från Nicosia och Larnaca på den cypriotiska sida 56 kilometer från Nicosia.
Man kan flyga direkt flyg från Sverige till Larnaca eller flyga via Istanbul till Ercan flygplats i Norra Cypern.

Kom snabbt i kontakt

Kontakta IVF CypernIVF Cypern

Vår uppdrag är ett nytt livSociala Nätverk


Facebook

www.facebook.com/ivfcypern


Twitter

#IVFCypern


Instagram

www.instagram.com/ivfcypernSnabb Kontakt


010 516 4730


Ring oss nu om du är i ett behandlingbehov, kommer vi att svara snabbt och ge dig ett råd och hjälpmedel.


© IVF Cypern 2020. Alla rättigheter förbehållna. Webbdesign Webto Webbyrå